top of page
Arkitektonisk Glass

Arkitektonisk Glass

Fordelene ved ClearShield Eco-Glass® går langt utover den egenskapen at det er enkelt å rengjøre. Det beskytter glassoverflaten mot skader forårsaket av korrosjon, forvitring og kjemisk forurensning.

For arkitekter, entreprenører, bygningseiere og driftere, gir ClearShield Eco-Glass® følgende fordeler:

 • Beskytter glass under bygging, reduserer byggekostnader og forsinkelser

 • Hjelper til i overleveringen av fullførte glassfasader i perfekt utseende

 • Gjør at glassene ser ut som nye, og opprettholder sitt rene og glitrende utseende

 • Reduserer vedlikehold og øker leietakere og brukeres tilfredshet

 • Spesifisering av ClearShield® bidrar til «Green Building»-initiativet ved betydelig å redusere bruken av vann og sterke rengjøringskjemikalier

Under bygging
Byggentreprenører står overfor problemet med betongsøl, sementstøv og svevestøv og andre typer alkaliske byggematerialer, som ødelegger og korroderer glassoverflaten på byggeplasser.

ClearShield Eco-Glass® bidrar til å redusere:

 • Ekstra-arbeid og kostbare utskiftninger på grunn av overflateskader på glass

 • kostnader ved ferdigstillelse og reklamasjoner

 • forsinket sertifisering / godkjenning ved overlevering av glasspartier

Etter bygging
Det er ikke til å unngå, ubeskyttet glass blir forurenset over tid, det ødelegger en bygnings utseende. Typiske forurensninger er slike som betong og silikonavrenning, trafikkfilm, sevje, pollen og kalk fra fugleekskrementer. 

Resultatet er kostbar og vanskelig å rengjøring. Med ClearShield Eco-Glass® betyr dette imidlertid:

 • mindre bruk av tilkomstutstyr for å vedlikeholde glasset

 • økt effektivitet og redusert frekvens på vindusvask

 • glasset forblir renere lenger


Arkitekter og Glassrådgivere

ClearShield Eco-Glass® kan spesifiseres for byggeprosjekter før installasjon. Fordelen er at glasset er beskyttet før, under og etter byggefasen og bidrar til å minimere forsinkelser. Kontakt oss hvis du er interessert i å spesifisere ClearShield Eco-Glass®.

Ubeskyttet glass som allerede er installert
For glass allerede forurenset under eller etter bygging, Ritec's team av spesialister kan renovere forurenset glass tilbake til sitt opprinnelige «som-nytt» utseende og gi effektiv beskyttelse mot framtidig forurensning. Klikk her for mer informasjon.

Arkitektoniske «Case-Studies»

Den National Scene

Den National Scene

Bergen

Den Nationale Scene har gjennom årene gjennomgått store endringer, utvidelser, renovering, restaurering og teknisk modernisering av scenen. Mer nylig, etter halvannet år med renoveringsarbeid på tak og fasader, medførte dette at vinduene ble skadet av alkalier og sement. Til tross for mye tid og krefter, fant arbeiderne det umulig å fjerne betongstøv, forurensning, pollen/sevje som alle hadde bundet seg permanent fast til glassets overflate.


I stedet for å måtte skifte ut glasset til store kostnader og ulemper, oppdaget de OverflateXperten. Vi kunne få glasset til å se like bra ut som når det var nytt, på kort tid og til vesentlig lavere pris.


Vårt forslag ble akseptert og vi satte i gang. Med ClearShield Eco-System® fikk vi glasset til å se ut som om det var nytt, i tillegg til å beskytte det mot fremtidig forurensning.


Dagfinn Eldøy, driftsleder i Den Nationale Scene som hadde ansvaret for arbeidet vårt, sier: «Vinduene ble veldig skitne under alt renoveringsarbeidet og var umulige å rengjøre. Men med OverflateXpertens spesialprodukter og teknikker fikk de vinduene helt rene. Vi kan trygt anbefale OverflateXperten!»


< Før renovering og beskyttelse og etter

Lillestrøm

Diverse Bygninger

Lillestrøm

I 2022 og videre i 2023 har OverflateXperten vært travelt opptatt med å benytte ClearShield Eco-System® i Lillestrøm kommune.

 

Bergensbaserte OverflateXperten har mange års erfaring med å bruke ClearShield Eco-System® til renovering, beskyttelse og vedlikehold av glass. ClearShield®, et langvarig systemet for bevaring av glass, oppgraderer glasset til "non-stick", lett rengjort ClearShield Eco-Glass®. Behandlet glass krever mindre vedlikehold, motstår flekker og misfarging og gjør at glasset ser ut som nytt i lengere tid.

 

Et nylig oppført bolig og næringsbygg var det første av en rekke bygninger sentralt i Lillestrøm som har fått det utvendige glasset oppgradert til ClearShield Eco-Glass®. Rundt 850m² glass ble behandlet på på det første bygget i fjor, og nylig ble ytterligere
1 825m² behandlet på nybygget ved siden av.

 

Utbyggeren har tydelig falt for alle fordelene ClearShield® fører med seg. Det eksklusive leilighetskomplekset skal i tillegg inneholder et spa, restauranter, boutiquer og et hotellrom i hver etasje, og ClearShield® vil bidra betydelig til å opprettholde det «som nytt» uberørte utseendet.

 

I dette sentrumsområdet er det oppført flere bygg de siste årene. Eldre bygninger rives og nye høyhus settes opp. OverflateXperten har behandlet drøye 200m² glass i første etasje på ett av de nyere byggene, og har tro på at det vil bli flere i samme området i tiden som kommer.

Shanghai World Finance Center

Shanghai World Financial Center

Shanghai, Kina

Med en høyde på 492 meter, er denne prisbelønte bygningen en av de høyeste på fastlands-Kina.

Om lag 100 000m² med glass ble behandlet med ClearShield® i fabrikken før installasjonen. Dette betydde at kraftige uorganiske forurensninger på glasset, for eksempel betongsøl og sementstøv, var lettere å fjerne under byggeperioden. ClearShield® reduserer derfor potensielle kostbare forsinkelser under byggingen, og gir en betydelig lavere kostnader alternativ til å erstatte glasset på grunn av overflateskader.

bottom of page