top of page

Marinefartøy

Det finns en løsning på skadet marint glass! Ritec tilbyr Cruise Lines, fergeselskaper, super yacht eiere, verft, og skip vindu / balkong produsenter en komplett og unik tjeneste som bidrar til å holde glasset på marinefartøy som de ser ut som nye, mens redusere vannforbruk og arbeidstid som kreves til rengjøring for å tilfredsstille passasjerene.


På utvendig glass, ClearShield®:

  • forbedrer sikten og utseende for økt person tilfredshet

  • gjør rengjøringen enklere og mer effektiv

  • motstår farging av saltvannssprut

  • reduserer rengjørings frekvensen, spesielt i områder med vanskelig tilkomst


Anbefales for glassoverflater på broen, salong, panorama, basseng, vindskjermer av glass og mer.

På interiør glass, ClearShield®:

  • motstår flekker og misfarging

  • motstår kalkoppbygging i dusj og spa-områder

  • forbedrer passasjenes tilfredsheten

  • reduserer hyppigheten av rengjøring


Anbefales for glassflater i lugarer, inkludert dusjkabinetter, spa, og på alle typer dekorative / etset / sateng glass.


Unik Teknologi og Service: ClearShield® Beskyttelse før Jomfru Seilasen 

Forurensning av glassoverflater starter lenge før skipets jomfrutur. Byggeprosessen er svært aggressiv for glass, til tross for beskyttende filmer som brukes. Limrester fra disse filmene, maling søl, silikon tetningsmidler og forekomster av mineralsalter utgjør en cocktail av forurensning, som alle bidrar til å skade og tilskitne glass. Dette påfører skipsverft og skipsredere høyere kostnader.


Ritec's ClearShield Eco-System® for renovering, beskyttelse og vedlikehold av glass sikrer at alle frontruter, balkonger, lugar vinduer og alle fellesområder er rene og transparente til skipets jomfrutur, og holder de slik i fremtiden. Det er en grønn teknologi som reduserer energi og vann bruk, og unngår bruk av harde og forurensende rengjøringsmidler.


Ritec Marine Services, basert i Nederland, er Ritec International's eksperter på renovering, beskytte og vedlikeholde marint glass. Deres team av vel trenede og erfarne applikatører blir tatt inn til slutt fasen av byggingen av cruiseskip. De utfører en spesiell dyprens for å fjerne alle lim, maling, silikon tetningsmidler og mineral salt avleiringer, for få tilbake det «som-nye» utseende, skinnende blankhet i glasset.

Glasset er da beskyttet for å sikre at det forblir slik så lenge som mulig. Til sjøs, og særlig i løpet av innvielsen reisen, kan mannskapet bruke mindre tid, mindre vann og mindre rengjøringsmidler. Slik at passasjerene kan nyte den fantastiske utsikten.


Glass Renovering

Glass som allerede er forurenset blir renovert mens skipet er i havn eller tørrdokk, og kan tilpasses til normal drift og vedlikeholdsplaner. Denne prosessen fjerner alle forurensninger som ennå ikke har etset glasset i en korrosjons prosess. Overflaten blir restaurert til en uberørt «som-nye» utseende, klar for bruk av ClearShield® å oppgradere til ClearShield Eco-Glass®.

Marine «Case-Studies»

MV Britannia

MV Britannia

P&O Cruises

Den største ny-ervervelsen til P&O Cruises flåte, Britannia, har satt seil med sine omfattende glass konstruksjoner beskyttet fra de tøffe virkningene av det marine miljøet takket være Ritec Marine Services, et datterselskap av Ritec International Ltd.

Dette 550 millioners skipet er det nyeste av en lang rekke med cruiseskip som ble behandlet med det prisbelønte ClearShield Eco-System™, som oppgraderer glasset til ClearShield Eco-Glass™ som gir beskyttelse mot sjøsprøyt og andre etsende elementer.

ET team av Ritec applikatorer fra Nederland reiste til Italia for å behandle over 14 700m² med glass om bord. Dette inkluderte alle vinduene, skyvedører, lugar-glass og annet utvendig glass, som alle hadde behov for å opprettholde en rent, glitrende utseende og optimal sikt for forbedret opplevelse. I tillegg har ClearShield® blitt brukt til å holde vinduene på skipets bro rene, som er ekstra viktig for sikkerhet under seilas, særlig i dårlig vær og høy sjø.

Foto: Brian Burnell

MS Royal Princess

MS Royal Princess

Princess Cruises

The MS Royal Princess er den femtende Princess Cruises skipet som skal behandles med ClearShield®, gir påvist og effektiv beskyttelse for glasset fra sjøsprøyt og andre etsende elementer.

Applikasjonen ble utført av spesialister fra Ritec Marine Services basert i Nederland, et datterselskap av Ritec International. Over 15 500m² med glass om bord ble behandlet. Dette inkluderte et «svevende» glass atrium, en imponerende glass gangvei, lugar-vinduer og andre utvendige glassoverflater.

I 2013, da hennes Kongelige Høyhet Hertuginnen av Cambridge døpte skipet i Southampton, roste hun skipet for sitt evolusjonære design og bruk av glass.

Foto: Barry Skeates​

Fullers Ferries Fleet

Fullers Ferries Flåte

New Zealand

Etter å ha opplevd skuffende og mislykkede forsøk med det som blir referert til som «nanoteknologi», ble Fuller Ferries  kontaktet av ClearShield Auckland i 2011 og tilbød dem løsningen de hadde vært på jakt etter.


Over 4 000m² med glass på hele flåten av 15 skip, har siden dette blitt renovert og beskyttet med den prisbelønte ClearShield®-beskyttelsen, som oppgraderer til «non-stick», Easy-Clean ClearShield Eco-Glass®.

En meget vellykket prøveversjon beviste at ikke bare gjenopprettet ClearShield Eco-System® glasset tilbake til «som-nytt» utseende, uten behov for kostbare utskiftninger. Og det opprettholdt det på den måten år etter år, til både passasjerer, mannskap og eiere sin store tilfredshet. Resultatet var klar sikt for passasjerene, større sikkerhet om bord for mannskap, lavere vedlikeholdskostnader og et forbedret utseende for hele flåten. I tillegg krever ClearShield Eco-Glass® ikke sterke rengjøringsmidler, noe som er bra for miljøet.

bottom of page