top of page

Solcellepaneler

For glass på photovoltaic (PV) for elektrisitet eller termisk paneler for oppvarming, ClearShield Eco-Glass®...
 
- Opprettholder lystransmisjon

 • optimaliserer solenergi overføringen

 • opprettholder den maksimale ytelsen

 • øker akkumulerte watt timer

 
- Senker kostnadene, øker inntektene

 • mer kostnadseffektiv energiproduksjon

 • reduserer vedlikeholdskostnader

 • raskere inntjening av investering

  
- Renere er grønnere

 • en generasjon av enda «grønnere», bærekraftig energi

 • redusert CO₂ på grunn av redusert rengjøringsfrekvens

 • ikke behov for harde rengjøring metoder / kjemikalier


Felt tester utført på vertikale solcellepaneler utsatt for atmosfæriske forhold i et urbant miljø, ClearShield Eco-Glass® har vist seg å akkumulere mer watt timer over tid, sammenlignet med standard anti-reflekterende (AR) belagt glass.

ClearShield Eco-Glass® = forbedret solenergiutnyttelse med mindre vedlikehold.

Glass Renovering

Tilsmussing og misfarging på glassoverflaten forårsaket av luft-og vannforurensning vil redusere effektiviteten og effekten av en solenergi-installasjon som absorberer mindre lys. Forskning har vist at:

 • installasjoner mister opptil 4% effektivitet etter den første måneden av driften

 • forurenset solcellepaneler miste 8% effektivitet eller mer på grunn av smuss og overflateskader i tidlig stadium av bruk

 • forurenset solcellepaneler vil bare yte i beste fall 80% effektivitet, i løpet av sitt operative liv på grunn av glassforurensning

Effektiviteten av solcellepaneler har en direkte kobling til lysoverføringen gjennom glasset, på grunn av renheten  på glassoverflaten. Kort sagt, detsto renere glasset er, jo mer effekt gir solpanelet. Takket være ClearShield Eco-System® kan glasset på installasjoner bli renovert for å fjerne forurensninger på overflaten. Dette i sin tur gjenskaper installasjonens maksimale ytelse tilbake til sitt opprinnelige nivå.

ClearShield® Beskyttelse

Beskyttelse med ClearShield Eco-System® motstår oppbygging av smuss og misfarging, og holder glassflaten renere i lengre tid. Dette optimaliserer lys transmisjonen, maksimerer effektiviteten og opprettholder ytelsen lenger og reduserer behovet for vedlikehold.

Solcellepaneler «Case-Studies»

Solar Panel Trees

Solar Panel Trær

Oss, Nederland

I den karbon-nøytrale gaten kalt «veien for fremtiden» som ligger i mellom Oss og Berghem er en utrolig ny solenergi struktur designet for å passe inn med sine omgivelser-en teknologisk foretnings park.

Konstruksjonen er i form av et tre og inkluderer greiner og kvister. Men «bladene» består av solcellepaneler som brukes til å produsere energi til bedrifter i parken. Sol-treet er imponerende tolv meter høye, med en tolv meters diameter. Alle solcellepaneler er beskyttet med ClearShield® for å motstå trafikk forurensing og generell skitt for å optimalisere solenergi-overføringen.

​Cypria Maris Hotel

Cypria Maris Hotellet

Paphos, Kypros

Kypros har over 330 solfylte dager årlig, så solcellepaneler montert på hotelltaket for oppvarming av vann, er ikke et uvanlig syn og Cypria Maris er intet unntak.

Men hotellets beliggenhet skapte problemer for solcellepanelene. For det første så utsettes de for salt-sjø, så forurensninger fra havet bandt seg til panelene var svært skadelig for glassoverflaten. For det andre betydde det tørre og støvete miljøet at panelene fort ble skitne. Disse to faktorene medførte en betydelig redusert ytelse for solcellepaneler.

ClearShield® ble deretter brukt for å beskytte panelene fra smuss og forurensning. Behandlingen førte til at panelene produserte høyere effekt, de var i tillegg lettere å rengjøre og holde rent. Frekvensen av å skaffe tilgang til taket for å rengjøre paneler ble også redusert, dette sparer tid og arbeid.

< Før renovering og beskyttelse (øverst) og etter

bottom of page