top of page

Tester

HVL Tamworth High Voltage Laboratory

HVL Tamworth High Voltage Laboratory i Storbritannia har fått verdensomspennende anerkjennelse som et uavhengig høy-spent og mekanisk teste anlegg. Deres testers kapasitet omfatter to 50Hz transformatorer tilkoblet og et kunstig regnsdusj-system for å gi opp til 1 300kV tester for «våte spenningsoverslag». Laboratoriet kan også være fullstendig formørket for å kunne gi et tydelig bilde av elektriske utladninger.


National Grid UK bestilte tester utført under våte testforhold på ulike typer glassert keramiske isolatorer. Meget vellykket fikk man demonstrert reduksjon av elektriske utladninger, til nesten null på isolatorer som behandles med VoltShield™, de tåler høyere spenning og gir lavere overslagsverdier.


Klikk her for å laste ned Tamworth VoltShield™ test og her for VoltShield™ evaluering på «Third Rail Insulators» (kun engelsk).

CIRED 2009 (internasjonal konferanse om elektrisitets distribusjon)

En raport med tittelen «VoltShield™ – anti-forurensende behandling for Glass og Glasert porselens-Isolatører» ble presentert på CIRED 2009, den internasjonale konferansen om elektrisitet distribusjon. Klikk her for å laste ned (kun engelsk).

NaRec og Mannheim Tester

Testene bestilt av National Grid UK på NaRec høyspenningslaboratorie ble gjort i IEC 60060-1. De behandlede isolatorene bestod våt-svitsj impuls tester på over 1MV.


Etter vellykkede tester på 400kV på «string insulators» hos NaRec, testene på FGH Mannheim ble gjort på 400kV «post insulators». Selv om isolatorene ikke var designet for bruk i forurensede miljøer, blir de brukt på slike steder. Under tungt regnvær med kunstig forurensning (salt-tåke spray) viste det at VoltShield™ behandlede isolatorer har forbedret ytelse sammenlignet med ubehandlet isolatorer. Klikk her for å laste ned (kun engelsk).

Erfaring

Siden introduksjonen i 2002, har VoltShield™ økt effektiviteten på «glass og porselen elektriske isolatorer» over hele verden.

VoltShield™ har blitt brukt på isolatorer i Storbritannia, Japan og Australia med stor suksess. Arbeidstakere på de behandlede anlegg har blitt imponert over hvor enkelt vedlikeholdet har blitt. For eksempel, ved et stort jernverksanlegg i Japan, var porselen-isolatorene kraftig forurenset av salter som svekket ytelsen. Før de ble VoltShield™ beskyttet, måtte isolatorene rengjøres grundig hvert halvår, i tillegg rengjort med høyttrykkspyling av vann hver tiende dag. Etter behandling med VoltShield™, ble hyppigheten av renhold betydelig redusert og ytelsen økt.


I Storbritannia har en stor energi leverandør investert i VoltShield™ behandling fordi selskapet fant ut at teknologien økt ytelsen dramatisk på sine 132kV isolatorer, ved å redusere forekomsten av strømbrudd pga. overslag.


En prosjekt ingeniør fra energi leverandøren var imponert, sier: "Etter anvendelsen av VoltShield™ produktet til isolatorene, så vidt jeg vet, har vi ikke hatt et eneste overslag, noe som i mine øyne er en stor suksess."


For løsninger ved å renovere, beskytte og vedlikeholde glass og porselen elektriske-isolatorer, ta kontakt med oss.

bottom of page